Over Stichting De Andere K(r)antWie is/zijn De Andere K(r)ant?

De Andere K(r)ant is een stichting die mensen van diverse pluimage een podium wil bieden. Een podium voor allen die de mening zijn toegedaan dat het niet goed gaat met onze maatschappij. Onze ooit zo geroemde tolerantie is doorgeslagen naar een gezapige luiheid en onverschilligheid, waardoor overheid, instanties en het bedrijfsleven steeds meer vrij spel krijgen. Ons in de ene na de andere crisis storten, en ons daar vervolgens nog voor laten opdraaien ook. Ons met hun verdeel en heers-politiek onder de duim houden. Dat moet stoppen. Veranderen. En snel. Te beginnen in Brabant.Wat wil De Andere K(r)ant?

De Andere K(r)ant is maatschappij-kritisch op een open manier. Soms meegaand, soms tegendraads, altijd eigenzinnig. Elke medaille heeft een keerzijde, en die blijft maar al te vaak onderbelicht. Doordat mensen in slaap zijn gevallen, en vooral ook doordat mensen in slaap worden gehouden. De Andere K(r)ant doet hier niet aan mee, slikt niets voor zoete koek en is niet bang om af te wijken van de massa. De Andere K(r)ant wil discussie, strijd, betrokkenheid. Over politiek, maatschappij, media, moraal en wat niet allemaal. De Andere K(r)ant wil mensen wakker maken, en anderen de gelegenheid bieden hetzelfde te doen. Desnoods anoniem. Om samen tot een oplossing te komen.Wat is de (politieke) kleur van De Andere K(r)ant?

De Andere K(r)ant is groen. Geel. Blauw. Zwart. Rood met witte stippen. Met andere woorden: De Andere K(r)ant heeft geen kleur, maar is niet kleurloos. Natuurlijk hebben wij wel een mening, natuurlijk zijn wij sterk voor en sterk tegen bepaalde zaken, natuurlijk hebben wij onze voorkeuren. Maar wij laten ons daar niet door weerhouden of beperken. Er zijn wat dit betreft ook geen richtlijnen, niet voor De Andere K(r)ant als geheel, niet voor de redacteuren afzonderlijk en niet voor de bijdragen van lezers. Ook al is de meerderheid van onze redactie op het moment vrij links georiŽnteerd, een nieuwe schrijver of medewerker kan en mag best een fervent Wilders-aanhanger zijn. Graag zelfs. Want waar het uiteindelijk om gaat is dat iedereen kan schrijven wat er geschreven moet worden, en dat er een discussie over het geschrevene op gang komt. Hoe meer, hoe beter.Waarom publiceren sommige schrijvers in De Andere K(r)ant anoniem?

Omdat schoppen tegen heilige huisjes je vaak niet in dank wordt afgenomen. Omdat de muren tegenwoordig oren hebben. Omdat veel mensen hun ware opinie niet durven te uiten. Opdat niemand zich beperkt hoeft te voelen. Het gaat om het geschrevene, niet om de schrijver.

Kan ik meewerken aan De Andere K(r)ant?

Natuurlijk kan dat, graag zelfs. U kunt uw mening laten horen op onze forums, of zelf een artikel of verhaal schrijven en dit opsturen naar onze redactie. Wij lezen alles, koppelen indien nodig de inhoud met u terug en zijn wars van bedekte termen en censuur. Aarzel niet, schrijf! Hoe meer zielen, hoe meer discussie.

Kan ik De Andere K(r)ant steunen?

Jazeker. U kunt uw zuur verdiende centen storten op Gironummer 1065490 t.n.v. Stichting D.A.K.