Kroosje
Appel aan mens en maatschappij


Fundament

Gescheiden onderwijs voor jongens en meisjes: geen idee uit de 19e eeuw, maar een actueel idee van deze week, geopperd door de Besturenraad van het gristelijk onderwijs en gebaseerd op - schrik niet - moderne wetenschap. Nú wel...

lees verder
Stamcultuur

Honderd en zestig duizend jaar menselijke geschiedenis is er rood door gekleurd: stammenoorlogen. 'Wij tegen zij', ook anno 2011. Alleen op een iets modernere manier...

lees verder
Six six six

666: het nummer van Het Beest, oftewel Satan. We zijn bij De Andere K(r)ant niet gelovig, verre van zelfs, maar niet alleen Gods wegen zijn ondoorgrondelijk, ook die van de Duivel...

lees verder
Dagwacht

Van beurzensnijders en lijntrekkers tot straatovervallers en witte boorden-criminelen: eigenlijk is er de laatste 400 jaar maar weinig veranderd. Toch?

lees verder
Superman

Vrouwen die een godsdienst aanhangen zijn dom bezig. Ze worden overheerst, onderdrukt en in de goot getrapt. Wat is - behalve voor de mannen - dan nog het nut van hun geloof?

lees verder
Ouwe hippies

De hippies uit de jaren 60: idealistisch, rebels en maatschappijkritisch. Maar wat is er van hen geworden? Waar zijn ze nu, en vooral: wat dénken ze nu?

lees verder
Regels, regels en nog eens regels

Een steeds grotere groep Nederlanders lijkt te denken dat met de juiste, strenge regels alles weer helemaal voor de bakker komt in ons kleine landje. Fout!!!.

lees verder
Dierenleed is mensenleed

Varkensflats, mensenflats. Dierenleed, mensenleed? Wat is het verschil? En op hoeveel verschillende manieren kun je van vis houden?

lees verder