4 manieren om je baard te verzorgen

Met deze tips verzorg je jouw baard!

Veel mannen houden van een mooie baard. Logisch, want naast dat deze jouw volwassener maakt, zorgt het ook voor mannelijke look. De opties met een baard zijn dan ook eindeloos, van een korte stoppelbaard tot een volgroeide baard. Uiteraard beslis jij welke bij jou past! Met onderstaande blog laten we zien hoe jij dit statussymbool zo goed mogelijk verzorgt.

Was je baard!

Je haren wassen doe je standaard, maar waarom dan niet je baard? Behandel je baardharen dan ook zoals je je haren zou aanpakken. Let echter wel op, meer dan 2x in de week wassen is niet nodig! Hierdoor verdwijnt namelijk de structuur en glans van jouw baard. Zorg daarnaast dat je shampoo goed inwerkt vooraleer je deze afspoelt. Weet je niet goed welke shampoo je nu precies moet gebruiken? Geen probleem! Meerdere bedrijven bieden tegenwoordig baardzeep aan, ideaal dus voor jouw baard!

Gebruik regelmatig een kam

Baardharen zijn natuurlijk geen haren waarmee je geboren wordt. De kans is dan ook groot dat jouw baardharen verschillende kanten opgaan. Daarom is het belangrijk om deze regelmatig te kammen. Hierdoor leert jouw lichaam en baardhaar aan om in de juiste richting te groeien. We raden daarnaast aan om jouw baard te kammen na het douchen.

Haal de trimset boven

Veel mannen maken de fout om hun baard volledig te scheren. Om een goede baard te laten groeien is het belangrijk om dit vooral niet te doen, maar juist te gaan voor de andere optie, namelijk trimmen. Dit komt omdat bepaalde baardharen minder snel groeien dan anderen. Zo is de kans groot dat jouw snor en sik sneller gaat groeien dan de baardharen bij je wangen. Koop dan ook de juiste trimset en stel deze in om de juiste afmetingen. Hierdoor ga je zien dat je baard steeds voller gaat worden!

© Pexels.com

Gebruik supplementen of accessoires

Om een baard voller en verzorgder te laten schijnen, is het gebruik van een baardolie zeker en vast een aanrader. Deze olie zorgt er namelijk voor dat je baard enerzijds in de juiste richting blijft staan en anderzijds zorgt deze voor een vollere look! Je kan dan ook spreken van een win-win product!

Naast de baardolie zijn er nog tal van andere supplementen aanwezig die zorgen voor een gezonde en hygiënische baardlook. Naast supplementen zijn er ook nog enkele accessoire(s). Denk bijvoorbeeld aan een dermaroller, deze zorgt er namelijk voor dat kale plekjes makkelijker opgevuld worden.

Kortom, je baard is een belangrijk onderdeel op de manier waarop jij je presenteert. Een goed verzorgde baard zorgt niet alleen voor jouw omgeving, maar ook voor jezelf voor een positief en aangenaam gevoel. Is zelfstandig jouw baard verzorgen toch te moeilijk en ingewikkeld? Geen probleem! Er zijn tal van barbershops die je graag verder helpen, van het trimmen tot advies geven. Ten rade gaan bij experts is nooit een slecht idee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *