3 uitjes in Gent

Dit mag je niet missen als je in Gent bent!

De Belgische stad Gent ligt in de provincie Oost-Vlaanderen. Het heeft na Antwerpen de meeste inwoners van België, namelijk ruim 260.000.
Een andere naam voor Gent is ‘Arteveldestad’. Deze naam is een herinnering aan de Gentse volksleider Jacob van Artevelde. Hij werd in de veertiende eeuw een held door de besluiten die hij nam tijdens de Honderdjarige Oorlog. Gent wordt ook wel liefkozend ‘de bloemenstad genoemd’ omdat de stad in een gebied ligt waar veel bloemenkwekerijen liggen.
Gent heeft een prachtige, historische binnenstad met interessante musea en vele gezellige cafés en restaurantjes.
Jaarlijks genieten vele toeristen van deze gezellige stad.
Enthousiast geworden om ook een tripje naar Gent te maken? Wij geven je drie uitstapjes die je zeker niet mag missen als je in Gent bent.

Hier wil je naar toe als je Gent bezoekt

De binnenstad van Gent is compact, ideaal om al wandelend de stad te verkennen. Je zult dan al snel de torenrij van de stad zien. Deze bestaat uit drie torens, namelijk de toren van de Sint-Niklaaskerk, de Belforttoren en de toren van de Sint-Baafs Kathedraal. Alle drie de gebouwen zijn een bezoekje waard, maar onze favoriet is toch wel de Sint Baafs Kathedraal.

  • De Sint Baafs Kathedraal is in de tiende eeuw gebouwd als parochiekerk en werd vanaf de twaalfde eeuw in stappen vervangen voor een Romaanse kerk. De Kathedraal is gebouwd in meerdere stijlen waaraan je goed kunt zien dat Gent eeuwenlang een rijke stad is geweest. Als je de Kathedraal binnenstapt, kijk je je ogen uit. Er bevinden zich hier 22 altaren, een prachtige preekstoel waarin marmer verwerkt is, meerdere graven van Bisschoppen en een aantal kunstwerken. Zo is het wereldberoemde kunstwerk ‘de Aanbidding van het lam Gods’ van de broers Hubert en Jan van Eyk er te bezichtigen.
  • Kasteel Gravensteen ligt midden in het centrum van Gent. Deze waterburcht is in Vlaanderen de enige burcht die nog overgebleven is. Geniet tijdens je bezoek aan Kasteel Gravensteen van de rijke geschiedenis die deze plek heeft. In de burcht bevinden zich ook nog twee museums namelijk het Wapenmuseum en het Gerechtsmuseum. In het Gerechtsmuseum leer je hoe er vroeger met veroordeelden omgegaan werd. In het Wapenmuseum zie je welke wapens er vroeger tijdens de oorlog gebruikt werden. Interessant voor jong en oud!
  • Street Art in Gent. In Gent is veel graffiti kunst te bewonderen. Heel veel kale muren zijn door street art artiesten omgetoverd in kleurrijke kunstwerken. Er zijn meerdere routes verkrijgbaar die je langs deze street art leiden. Het is ook leuk om per fiets deze moderne kant van Gent te verkennen. Je zult tijdens de route je ogen uitkijken en heel wat foto’s maken.
© Pexels.com

Genieten in Gent

Dit zijn nog maar een aantal bezienswaardigheden die je kan bezoeken in het prachtige Gent. Neem de tijd om deze interessante stad te verkennen en boek een of meerdere overnachtingen in een van de vele hotels die de stad rijk is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *