5 dingen om te doen op een zomerse avond

Wanneer het zonnetje weer gaat stralen en de temperaturen weer stijgen, weet je dat de zomer is aangebroken. En tijdens de zomermaanden moet je extra genieten. Niet enkel overdag, maar zo ook in de avonden. Want juist deze zomerse avonden moet je koesteren. Om ervoor te zorgen dat jouw zomerse avonden de leukste avonden van het jaar zullen worden, geven wij jou 5 tips omtrent activiteiten die je kunt ondernemen op deze zwoele zomerse avonden.

1. Organiseer een barbecue met vrienden

Niks is gezelliger om samen te doen dan eten. En de zomeravonden zijn de perfecte avonden voor een overheerlijke barbecue. Nodig je vrienden uit en steek de barbecue aan. Vraag van tevoren wel even of er ook vrienden zijn die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen. Zo kan je er op tijd voor zorgen dat er voor iedereen wat lekkers is. Voor de alles eters kan je een lekker stukje steak, kip, of vis voorzien. Voor de vega-vrienden kan je satéstokjes maken van verschillende soorten groente. Denk hierbij aan champignons, courgettes en paprika’s. Vul dit aan met sausjes, baguettes en een frisse salade en iedereen zal een heerlijke maaltijd tegemoet gaan.

2. Maak een wandeling door de stad of het park

Maak een fijne wandeling en geniet van de zomerse avond. Woon je in het centrum of vlakbij een park? Het maakt eigenlijk ook niet uit, want een wandeling tijdens een zwoele zomer avond is altijd dé perfecte activiteit, ongeacht de locatie. Leuk met een partner, je beste vriend of alleen.

3. Slaapfeestje in je tuin of op je terras

Altijd al eens in de buitenlucht willen slapen, maar vind je kamperen een te grote stap? Blijf je liever dichtbij huis zodat je kunt genieten van alle voorzieningen maar ben je wel benieuwd hoe het is om buiten te slapen? Slaap dan een keer in je tuin of op je terras. Je kunt er een event van maken waarbij je jouw buitenruimte volledig versierd en decoreert. Hang veel lichtjes op en maak het extra gezellig. Een keer buiten slapen is een tof avontuur.

4. Barhoppen met vrienden

Wanneer je met vrienden in de stad afspreekt om een drankje te doen, spreek je af in een café en meestal blijf je daar tot je weer naar huis gaat. Stippel nu van te voren een route uit en bezoek minstens 5 verschillende café’s. Op elke locatie mag de vriend die de locatie heeft uitgekozen de drankjes uitkiezen. Wie weet wat voor leukste hotspots je zult ontdekken in de stad? Ook zal je op deze manier veel nieuwe mensen ontmoeten omdat je nu een keer op andere plekken komt dan normaal. Als je single bent is dit zeker een leuk idee. Doen dus!

© Pexels.com

5. Sporten in de buitenlucht

Heerlijk in de buitenlucht bewegen. Zo krijg je en die zomerse avond mee en je hebt direct je beweging voor de dag binnen. In de zomer worden er vaak ook sportlessen in stadsparken georganiseerd. Dit kunnen danslessen zijn, maar ook yoga en Pilates. Leuk om samen te doen of alleen. Kijk rond in Facebook groepen van jouw stad en op andere social media kanalen. Vaak worden dit soort buiten activiteiten op verschillende social media platformen aangekondigd. Kan je zelf geen lesje vinden bij jou in de buurt en wil je niet naar een andere stad afreizen kan je er ook aan denken om zelf een lesje te organiseren. Het is een leuke manier om actief bezig te zijn en nieuwe mensen te ontmoeten. Vergeet je nieuwe vrienden ook niet uit te nodigen voor de zomeravond barbecue die je binnenkort zult organiseren.

Veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *