Wat weet jij over genezende kruiden?

Gebruik genezende kruiden om jouw lichaam een boost te geven!

Als het kouder wordt buiten kan je sneller last krijgen van kwaaltjes zoals een verkoudheid of een slechte huid. Probeer dit te voorkomen en verbeter jouw weerstand door het gebruik van speciale kruiden. Ook om jouw lichaam gedurende andere periodes in het jaar een boost te geven kan je gebruik maken van diverse genezende kruiden. Er zijn verschillende kruiden waarvan wordt gezegd dat ze een genezende werking hebben, lees snel verder om erachter te komen welke dat zijn!

Ontspannende werking en goede spijsvertering

De kruid basilicum hoort in dit rijtje thuis vanwege de ontspannende werking van het zenuwstelsel. Daarnaast is het goed voor jouw spijsvertering en als je het na een grote maaltijd nuttigt wordt het eten beter verteerd. Als je een opgeblazen buik hebt doe je er ook goed aan om basilicum te drinken in de vorm van een verse kruidenthee. Je kan het ook heel goed verwerken in allerlei lekkere gerechten.

Ontstekingsremmend en een sterker afweersysteem

Heb je last van bloedarmoede, nuttig dan het kruid koriander om dit tegen te gaan. Koriander werkt niet alleen tegen bloedarmoede, het is ook ontstekingsremmend. Daarnaast wordt jouw lichaam gereinigd van zware metalen en versterkt het jouw afweersysteem, waardoor je minder snel last zult hebben van infecties. Tot slot is deze kruid rijk aan verschillende vitamines, zoals vitamine A, B, C, E en K. Maak een koriandersoep of gebruik het in andere gerechten.

Een veelzijdig wondermiddel

Een kruid wat vol zit met antioxidanten is oregano. Antioxidanten is een verzamelnaam voor verschillende stofjes, zoals vitamine E, vitamine C en bétacaroteen. De werking hiervan is de bescherming van weefsels en DNA tegen aggressive stoffen in het lichaam. Naast de bescherming van stoffen beschermt oregano ook tegen verschillende ziektes. Veel mensen zien deze kruid als wondermiddel en dat is niet voor niets. Het helpt namelijk ook tegen onder andere depressies, maagkrampen, migraine en een lage bloeddruk.

© Pexels

Boost jouw energielevel met deze kruid

Kan jouw energieniveau een boost gebruiken, probeer dan meer van het kruid rozemarijn binnen te krijgen. Ook voor jouw bloedsomloop en spijsvertering heeft het een positieve werking. Tevens kan het er ook voor zorgen dat jouw vetten beter en sneller verteerd worden. Rozemarijn kan je nuttigen door te drinken als thee. Gebruik hiervoor een paar gram gedroogde rozemarijn en laat de thee enkele minuten staan. Hoe langer je het laat trekken, hoe sterker de smaak van de thee wordt.

Kortom, om jouw lichaam een boost te geven en voor een verbeterde weerstand kan je extra van bovenstaande kruiden nuttigen. Daarnaast hebben onder meer de kruiden tijm, dille en munt een genezende werking. Zo verbeter je door het nuttigen hiervan het zelfherstellend vermogen van het lichaam, aangezien je de natuurlijke bestanddelen in de kruiden kunt vergelijken met jouw lichaamseigen stoffen. Het is dan ook geen vervanging voor medicatie tijdens een ziekte, maar wel een goede toevoeging aan jouw gezonde levensstijl.

1 Reactie

  1. Zoveel kruiden die goed zijn voor ons. Zou best veel meer aandacht mogen krijgen ipv altijd pilletjes voor te schrijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *