5 uitstappen die je kan doen in de zomer

5 originele zomerse uitstappen

We weten allemaal dat België een aantal populaire bestemmingen heeft, zoals de steden Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge. Maar buiten deze steden valt er nog veel meer te ontdekken. Of je nu besluit om deze zomer een dagje te ontspannen aan zee, op een avontuurlijke uitstap te gaan naar de ardennen of gewoon wilt genieten van Belgische bieren op een gezellig terras, deze vijf uitstappen staan ​​garant voor een onvergetelijk moment met het hele gezin of je vrienden.

1. Spookstad doel bezoeken

Niet ver van de Antwerpse haven ligt Doel dat sinds de jaren 70 tot het bekendste dorp van Belgie hoort. Het heeft de status van spookstad en nodigt uit tot avontuur. Doel heeft ook een enorme aantrekking op straatkunstenaars, waardoor het een bijzonder dorp is geworden. Let wel op, want veel van de gebouwen zijn in slechte staat en het is daarom verboden om ze te betreden.

Er wonen nog weinig mensen in Doel en door de vele leegstaande huizen straalt het dorp een mysterieuze sfeer uit. Verder is het dorp bezaaid met staartkunst dat de moeite loont om te fotograferen. Maar Doel heeft uiteraard ook een sombere kant door de vele onteigeningsmandaten aan de ramen. Kortom, de moeite waard om te bezoeken.

2. Kom tot rust in Spa

Wist je dat het woord ‘spa’ afkomstig is van de stad Spa in de provincie Luik? De stad was in de 16e eeuw een beroemd kuuroord met hooggeplaatste bezoekers. Tegenwoordig is Spa niet langer het St. Tropez voor beroemdheden, maar het blijft een charmant stadje met talloze bronnen en rivieren.

Ontspan en kom een dag tot rust in Les Thermes de Spa, een complex van 800 vierkante meter met binnen- en buitenbaden, sauna’s en hamams.

3. Heerlijk bosbaden op blote voeten

Je schoenen en sokken uittrekken en je op blote voeten verbinden met de aarde voelt niet alleen goed, je versterkt er ook je immuniteit en spieren mee. Bovendien suggereert onderzoek dat het je slaap kan verbeteren. Dus trek er een dagje op uit met vrienden om origineel te ontstressen in de natuur.

4. Striproute in Brussel

Brussel staat bekend als de bakermat van strips die met name gericht zijn op een Frans-Belgisch publiek. De stripcultuur in het gebied heeft diepe wortels dankzij Hergé en Dupuy en Berberian. Deze internationaal bekende figuren zorgen voor een geweldige striproute die begon in 1991.

De grote muurschilderingen van beroemde Europese stripfiguren als Asterix en Kuifje, in de Vijfhoek in Bussel, toren hoog boven de straten uit. Sommige zorgen zelfs voor een volledige scène, terwijl andere gewoon karakterportretten zijn. Hoewel geen van de muurschilderingen door de oorspronkelijke kunstenaars is geschilderd, zijn de stijlen zo vakkundig nagebootst dat je het verschil niet ziet.

5. Organiseer een kastelentocht

Wist je dat Belgie 3000 kastelen rijk is? Daarom is een tocht organiseren niet moeilijk. Als je er bijvoorbeeld twee of drie bezoekt, heb je genoeg charme en verhalen om een dagje zoet te zijn. Daarnaast hebben heel wat kastelen activiteiten voor kinderen tijdens de zomer, zodat het ook voor hen een onvergetelijke dag wordt.

© Pexels

Conclusie

Belgie is dan wel niet groot, er valt veel meer te beleven dan je denkt tijdens de zomer. Om het even met wie je er op uitrekt, je hebt de keuze uit prachtig groen, geweldige steden, oorlogsmonumenten uit WO I en II en zoveel meer. Laat je inspireren door de vijf uitstappen hierboven en geniet van de zomer!

1 Reactie

  1. Je kan naar een wellnesscentra gaan, gaan zwemmen, naar de kust, fietsroute doen, wandeling uitstippelen, kano varen, touwklimmen, via ferrata, .. zoveel dingen te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *