4 kruiden die genezend werken

Heb je vaak last van gezondheidskwaaltjes? Dan kan het helpen om kruiden en voedingssupplementen te nemen, om zo beter in je vel te komen zitten. Gezond blijven is een werkwoord, waar je iets aan kunt doen. Via onderstaande lijst met 4 kruiden die genezend werken, kun je de nodige inspiratie opdoen voor kruiden die je helpen om gezond en vitaal te blijven.

1. Gember: geneeskrachtig & lekker als smaakversterker

Een van de beste geneeskrachtige kruiden die er bestaan, is gember. Fijn aan dit kruid is dat het, naast de genezende kracht, ook een goede smaakversterker is die je in diverse menu’s kunt gebruiken voor extra smaak. Maar wat maakt gember nu zo gezond en welke voordelen heeft dit kruid allemaal? Uit onderzoeken is gebleken dat gember een positieve uitwerking heeft op de gewrichten een spieren. Mensen die te kampen hebben met artritis, hebben bijvoorbeeld baat bij het gebruik van gember als geneeskrachtig kruid. Verder is aangetoond dat gember een belangrijke rol speelt bij het voorkomen van allerlei soorten kanker. Gember is ook ideaal. Ten derde is gember ook bewezen goed voor de spijsvertering. Fijn aan gemeber is het feit dat je het (naast in poedervorm) gemakkelijk tot je kunt nemen via gemberthee.

2. Basilicum

Een ander populair geneeskrachtig kruid is basilicum. Basilicum heeft net als gember diverse gezondheidsvoordelen. Zo staat basilicum bekend vanwege de positieve effecten op het spijsverteringskanaal. Ook heeft dit kruid een kalmerende werking. Als aroma is basilicum voorts ook perfect bruikbaar om eten wat pikanter en scherper te maken, als smaakversteker dus. Basilicum heeft een ontspannen uitwerking op het zenuwstelsel, waardoor je beter tot rust kunt komen.

3. Kurkuma

Een van de beste kruiden die je kunt gebruiken om je gezondheid een boost te geven, is het kruid kurkuma. In vrijwel alle drogisterijen en gezondheidswinkels wordt dit kruid flink verkocht. En terecht, want kurkuma heeft veel te bieden. Dit kruid, ook wel bekend als tumeric of geelwortel, is bijvoorbeeld pijnstillend en goed bruikbaar tegen allerlei ontstekingen. Kurkuma wordt onder meer gebruikt tegen diarree, depressies, gewrichtspijn, sijverteringsproblemen, leveraandoeningen en om geestelijk tot rust te komen. Ook is kurkuma, in vombinatie met zwarte peper, goed voor zowel het vrouwelijk als mannelijk libido. Een prima keuze dus voor iedereen die met kwaaltjes te maken heeft.

4. Koriander

Het kruid koriander mag niet onvemeld blijven in een top 4 met geneeskrachtige kruiden. Over koriander doen veel positeve verhalen de ronde. Zo is koriander prima bruikbaar als kruid tegen menstruatieklachten (met name menstruale pijn), wordt het ingezet tegen bloedarmoede en ook ter versterking van het afweersysteem. Koriander is een sterk kruid om allerlei soorten ontstekingen te remmen en in te dammen. Daarbij smaakt het ook nog eens bijzonder, zodat je het op allerlei gerechten kunt gebruiken als smaakversterker.

© Pexels.com

Waar wacht je nog op?

Wacht niet langer en bezoek een online drogist om te kijken of een van de vier bovengenoemde kruiden daar te koop is. Je bent online lekker voordelig uit. Vind je niet wat je zoekt? Kies dan voor een ander kruid of bel de klantenservice van de aanbieder voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *