De beste tips voor een mooi stralend gezicht

Drink voldoende water

Begin je dag elke ochtend met een warm glas water. Doe hier wat citroensap van een verse citroen bij. Het is belangrijk dat je per dag minstens 2 liter water drinkt. De verfrissende smaal van jouw eigengemaakte citroenwater zal ervoor zorgen dat je alle giftige stoffen in je lichaam stimuleert je lichaam te verlaten. Probeer je hier twee weken aan te houden en je zult direct het resultaat zien.

Reinig je gezicht twee keer per dag

Een goede reiniging is belangrijk voor de conditie van je huid. Je wilt natuurlijk niet dat je poriën verstopt gaat zitten. Vooral als je veel make-up draagt is een goede reiniging extra belangrijk. Elke ochtend ga je met een watje met wat micellair water langs elk hoekje op je gezicht. Maak circulerende bewegingen en bekijk daarna je watje goed. Er zal altijd wel wat vuil vanaf komen. Ook wanneer je voor het slapen gaan je gezicht volledig hebt gereinigd. Na het micellair water is het tijd voor een toner. Druppel 10 druppels op een watje en dep dit op je gezicht. Als je ook deze stap hebt volbracht mag je jouw gezicht wassen. Verwen je gezicht na het wassen met een fijne hydraterende dagcrème. In de avond herhaal je deze stappen, echter verwissel je de dagcrème voor een hydraterende nachtcrème.

Scrub je gezicht één keer per week

Scrubben is heel goed voor je huid omdat je hiermee de dode huidcellen grotendeels verwijderd. Scrubben geeft ook een heerlijk gevoel, maar let erop dat je dit niet te vaak doet. Eén keer per week is voldoende.

Gebruik tweemaal per week een gezichtsmasker

Een gezichtsmasker om je huid net dat stukje extra’s te geven is een goede aanrader. Er zijn verschillende maskers die fijn zijn. Probeer niet te veel te wisselen met de verschillende soorten maskers maar richt je op maximaal twee verschillende maskers die je voor een periode van 3 maanden zult gebruiken. Kijk hierbij naar de behoefte van je huid. Waar wil jij je op richten? Het hydrateren van je huid? Het verkleinen van je poriën of een combinatie van beiden? Volg ook altijd de instructies goed op die op de verpakking van het gezichtsmasker staan. Het ene masker moet je namelijk langer laten intrekken dan het andere masker. Ook hoef je niet elk masker af te spoelen maar soms moet je de zalf van het masker volledig laten intrekken in je huid.

© Pexels.com

Gezichtsmassages met een Gua Sha

Een Gua Sha is van oorsprong een Koreaanse massagesteen die door de jaren heen ook zeer trendy in Nederland en België is geworden. Het is een vlakke, zachte steen waarmee je jouw gezicht kunt masseren. Je doet dit in combinatie met een huidolie. Als je dit dagelijks zo een 5 tot 10 minuten per dag doet zul je op zeer korte termijn een verbetering in de conditie van je huid zien. Het doel is om de bloedcirculatie in je gezicht te stimuleren en de elasticiteit van je huid te verbeteren. Je zult op een korte termijn al een groot verschil zien maar als je dit consistent blijft doen zal je zien dat je gezicht steeds meer gaat stralen en veel gezonder zal ogen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *