Zo kun je alle dagen 10000 stappen doen

Is het je ook al opgevallen dat er nog maar weinig mensen te zien zijn die zonder stappenteller door het leven gaan? Een stappenteller aan de broekriem of een sporthorloge, het maakt niet uit, maar we willen echt wel weten hoeveel stappen we nu precies doen. Op zich een goede zaak natuurlijk want we weten allemaal hoe belangrijk voldoende beweging is voor de gezondheid en conditie. Het is ook vaak pas op het moment dat je met dat getal op je stappenteller geconfronteerd wordt dat je bewust meer stappen gaat zetten.

Waarom 10000 stappen?

Als je nagaat hoeveel stappen je per dag zou moeten zetten, kom je vrijwel altijd op het getal 10000 uit, maar van waar komt dat idee nu eigenlijk? Het komt niet zomaar uit de lucht vallen en sluit aan bij de visie van de Japanse arts Yoshiro Hatano. Hij had aangetoond dat mensen die voldoende bewegen over een betere algemene gezondheid beschikken en wou dat voldoende bewegen concreet maken door er een getal op te kleven. Dat getal werd 10000 en is ondertussen wereldwijd ingeburgerd als een vaste waarde. Als je weet dat een mens gemiddeld een 6000 stappen per dag zet, wil dit zeggen dat ongeveer een half uurtje extra wandelen je al aan je doel helpt. Heb je dit half uurtje niet vrij, dan zijn er ook nog andere manieren om effectief je aantal stappen per dag te verhogen en zo te streven naar een betere gezondheid en conditie.

© Pexels.com

Met deze tips haal je zo je doel

Een erg makkelijke manier om heel wat meer stappen te komen, is door de kortere afstanden waarvoor je nu maar al te makkelijk de auto neemt eens wat vaker te voet te doen. Even naar de bakker, nog snel een kleine boodschap doen of de kinderen van school halen? Het zijn allemaal heel eenvoudige manieren om je dagelijkse aantal stappen aanzienlijk te verhogen. Moet je ergens even wachten? Ga dan niet op een stoel zitten, maar loop even heen en weer. Hetzelfde geldt trouwens als je een telefoongesprek voert.

Ook op het werk is er heel wat dat je kunt ondernemen om toch aan die 10000 stappen per dag te komen. Ga tijdens de lunch even wandelen samen met een collega in plaats van je hele pauze in die kantine te blijven zitten. Heb je een overleg op de agenda staan? Waarom doen jullie dat niet even al stappend in plaats van aan een bureau plaats te nemen?

Je ziet dat er helemaal niet veel nodig is om aan dat stappendoel te komen en het vraagt niet eens drastische inspanningen of veranderingen. Het bewustzijn creëren is al voldoende om zelf kansen te zien om meer te bewegen. Wees er maar zeker van dat je het na verloop van tijd zelfs leuk zult vinden en als je conditie er dan ook nog eens op vooruitgaat, ben je helemaal tevreden toch?

1 Reactie

  1. Iedere dag het blokje om en je hebt snel 10000 stappen. Doe het al maanden nu en zorgt ook voor een fris hoofd. Dag na dag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *