3 sporten die niet lastig zijn maar je toch doen bewegen

Bewegen is bewegen

Iedereen zoekt manieren om een gezond leven te leiden in een gezond lichaam. De sleutel daarvoor is bewegen. Hieronder vindt u drie van de makkelijkste manieren om uw lichaam de beweging te gunnen die het nodig heeft. Ze kosten u nagenoeg niets. U kunt ze thuis op uw eentje beoefenen én gezellig in groep. Even opstaan van uw stoel voor een korte sessie van vijf minuutjes kan u al een verfrissende boost geven.
• Wandelen
• Dansen
• Fietsen

Wandelen

Wandelen is sinds de mens op twee benen loopt de meest natuurlijke sport die er bestaat. Iedereen doet het op zijn eigen tempo. Er zijn fervente brisk walkers en buurmannen die hun hond uitlaten. Wandelen kan ook echt overal. In het midden van de stad, flanerend langs winkeltjes, in een park of bos, op de parking van een fabriek… Zelfs op de maan kan het, al zorgt u dan best voor een gespecialiseerde uitrusting. Sommige ouderen onder ons slaan hun dagelijks wandelingetje in de tuin niet over. Wandelen in de natuur heeft als bijkomend voordeel dat je van fluitende vogeltjes en wind in de kruinen helemaal tot rust kan komen. Ook dat heeft een heilzaam effect op het lichaam.

Dansen

Als wandelen de eerste beweging is, dan is dansen een heel snelle tweede. Hoort u op de radio een liedje waarbij u de benen echt niet kunt stilhouden, houdt u dan vooral niet in. Wiegt u liever op de kalme tonen van new age of knalt u liever een hele avond met vrienden en vriendinnen op de dansvloer? Het kan allemaal. In alle culturen en overal ter wereld wordt er gedanst. Echt iedereen wordt blij van de combinatie muziek en bewegen. Waarom zouden al die nieuwe fitnessrages op het ritme van luide dansmuziek zijn, denkt u? Als u uw relatie extra aandacht wilt geven, is u inschrijven bij de plaatselijke dansvereniging trouwens een aanrader.

© Pexels.com

Fietsen

Natuurlijk kost een nieuwe fiets heel wat geld, zeker een e-bike. Dat maakt het misschien iets minder toegankelijk dan de voorgaande twee sporten. Nochtans heeft bijna iedereen in de lage landen een fiets of een hometrainer in huis. Fietsen heeft als voordeel dat het lichaamsbeweging is die bijzonder weinig impact heeft op de spieren. Net daarom is het een sport die bij revalidatie erg veel ingezet wordt. Wind en regen gooien wel eens roet in het eten, helaas, maar het hoeft nu ook geen schitterend zomerweer te zijn om uw fiets van stal te halen. En als het weer het echt niet toelaat, zet dan uw hometrainer gewoon voor de televisie.

Zowel wandelen, dansen als fietsen zijn vormen van lichaamsbeweging die voor zo goed als iedereen toegankelijk zijn. U hoeft trouwens niet nat te staan van het zweet om gezond bezig te zijn. Zet bij harde wind dus gerust de stand van uw fietsbatterij wat hoger. Bewegen is bewegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *