4 manieren om vroeger te gaan slapen

Als je graag wat eerder wilt gaan slapen, dan zijn daar altijd wel een een paar handige trucs voor. En wat de reden is waarom je graag eerder in slaap valt, kan enorm verschillende zijn. Misschien moet je voor een nieuwe baan iedere ochtend vroeger opstaan of je wilt goed uitgerust starten aan een vliegreis naar een zonnige vakantiebestemming. Al met al kunnen de redenen dus erg uiteenlopend zijn in dit artikel lees je 4 manieren om vroeger te gaan slapen.

Neem op tijd afstand van je telefoon of de televisie

Je denkt er waarschijnlijk niet altijd over na. Maar blauw licht kan het slapen behoorlijk beïnvloeden. Dit blauwe licht is afkomstig van apparaten zoals de televisie of je telefoon. Zo kun je bijvoorbeeld langer in een REM-slaap blijven hangen en minder snel diep slapen. En dat zorgt er dus ook voor een erg groot deel voor dat je minder snel uitgerust wakker gaat worden. Zorg er dus altijd voor dat je dit soort apparaten links laat liggen, een paar uur voordat je naar bed gaat.

Drink iedere avond een kop kalmerende thee

Wist je dat voeding ook voor een erg groot deel invloed uit kan oefenen op de manier waarop je in slaap valt en wakker gaat worden? Drink iedere avond een kop kalmerende thee. Hierdoor breng je lichaam en geest net even wat beter met elkaar in balans en zorg je dus voor een fijner gevoel op het moment dat je besluit om naar bed te gaan.

Lees op tijd een boek in bed

Er zijn meer dan genoeg manieren om nog even te ontspannen in bed. Dit hoeft dus niet te betekenen dat je een spelletje op je telefoon hoeft te spelen. Kies er bijvoorbeeld een keer voor en om een goed boek in bed te lezen. Lezen heeft van nature de eigenschap om je te helpen ontspannen en je kunt met de mooiste verhalen in gedachten erg lekker weg gaan dromen. Gelukkig is er tegenwoordig enorm veel aanbod als het aankomt op het uitzoeken van een boek. Er is daardoor dus altijd wel een genre te vinden dat erg goed bij je interesses aansluit.

© Pexels.com

Neem een bad met rustgevende magnesiumvlokken

Even lekker badderen voordat je besluit om naar bed te gaan? Goed idee! Neem een bad met rustgevende magnesiumvlokken. Dit is goed voor lichaam en geest en je kunt ook een heerlijk geurtje aan het water toevoegen. Dit zorgt dus meteen voor de ideale wellness ervaring en een erg fijn moment voor jezelf. Probeer je een van bovenstaande tips ook zelf een keer bij jou in huis uit?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *