Zo was je je haar

Je doet er het liefste alles aan om je lokken glanzend, gezond en stevig te houden. Daarom is het enorm belangrijk dat je zorgt voor verzorging van de hoogst mogelijke kwaliteit. Want hoe kun je nu het beste je haar wassen? En hoe ga je voor een optimale verzorging, het hele jaar door? In dit artikel geven we een aantal erg handige tips, waar je meteen mee aan de slag kunt gaan. Laat die glanzende, gezonde en stevige lokken maar komen!.

Ga altijd op zoek naar een voedende shampoo voor het haar

Het is enorm belangrijk dat je gaat voor een voedende shampoo. Deze producten zijn namelijk altijd verrijkt met tal van fijne ingrediënten. Hierdoor bestaan er dus ook verschillende producten voor ieder type haar. Heb je bijvoorbeeld droog haar? Vet haar? Of mis je de glans in je lokken? Er is altijd een passend product te vinden die de aard van de problemen effectief aan kan gaan pakken.

Was de lokken grondig bij de aanzet

Ga je eenmaal aan de slag met het wassen van het haar? Was de lokken grondig bij de aanzet Dit zorgt ervoor dat de hoofdhuid goed wordt gereinigd en je zorgt voor een kleine massage van de hoofdhuid. Hierdoor kan de groei van nieuwe haren worden gestimuleerd en de wortel van het haar wordt ook nog eens meteen goed gewassen. Het is dan ook helmaal niet zo gek dat alle kappers met deze techniek aan de slag gaan in de kapsalon.

Een fijne verzorging met een bijpassende conditioner

Na het wassen van het jaar met de beste shampoo, is het ook een goed idee om eens wat verder te kijken naar het aanbod aan producten om je lokken mee te verzorgen. Heb je bijvoorbeeld ook al een keer gedacht aan het kopen van een conditioner? Dit zorgt namelijk voor een erg fijn verzorging. Je lokken voelen net even wat gladder aan, je gaat voor een aangename voeding en het haar is makkelijker te borstelen na het wassen. Het is echter wel aan te raden om de conditioner alleen aan te brengen in de punten van het haar. Dit is immers de plek waar de meeste verzorging en voeding nodig is. Het haar krijgt namelijk veel te verduren door het borstelen en blootstelling aan de zon.

© Pexels.com

Kies eens per maand voor een voedend haarmasker

Om je routine helemaal compleet te maken, is het ook een goed idee om te kiezen voor een voedend haarmasker. Dit is eens per maand makkelijk aan te brengen. Het masker kan in het volledige haar aan worden gebracht en laat de lokken optimaal stralen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *